Jens Einarsson skriver: Konsert fra Hofi er ikke på listen over 6...

Jens Einarsson skriver: Konsert fra Hofi er ikke på listen over 6 års hingste på Landsmót!?

Deila
Konsert frá Hofi

“Intet medie har stadig dækket den store nyhed i heste sporten, den største stjerne LM2014, hingsten Konsert fra Hofi, er ikke registreret i klassen af seks års hingste på LM2016. Hvorfor? Konsert blev vist til kåring i foråret. Video af kåringen blev set, og viser en hest der var tøvende og slukket, Han var slet ikke den muntre, glade og villige hest, som præsenterede sig som en imponerende top hingst for to år siden. Da ordet kom ud, at han ikke havde mødt op til gruppe fremvisningen, eller rettere sagt nægtede at gå ind på banen, blev intet meldt ud eller bekræftet hvad der var sket!

Historien har vist, i hvertfald til dem der vil se det/lytte, at et hav af 4 års hingste og hopper er blevet ødelagt af det pres kåringerne er. Trods advarsler fra gamle trænere, avlere og fremvisere,er det ikke lykkedes at få folk til og se hvor meget dyreplageri en 4 års kåring er, specialt til Landsmót, da ejere og trænere viser hestene op til flere gange for at opnå kvalifikation til denne store kåring.Mange siger at 4 års kåringer er vigtige i forhold til at se avlsfremgang, se hvad de unge heste har af natur talent, detter er noget vrøvl! Alle der har lidt forstand på avl kan se et talent i en let redet 4 års unghings! Vi behøver ikke og slagte dem på en kåringsbane, gang på gang!?

Og man spørger sig selv: hvem er det næste offer for 4 års til LM2016? Hvor puplikum bliver ellevilde, klappende, råbende og glade når kommentatorer læser de høje tal op. Hesten arbejder hårdt for at behage sin rytters krav, men hvor hvad? for hvem? høje tal? penge? blup? Sårene på deres sjæle vil ikke være synlige mens den rides op af banen, Men arrene vil ikke skjule sig senere, og de vil ikke forsvinde. Tyskland forbød kåring af 4 års heste på et tidspunkt. Jeg hylder dem. Hvornår vil islændingene gøre dette? De snakker hele tiden om at man skal træne, ride osv på hestens præmisser! og hvornår vil de så selv gøre dette?”

Konsert frá Hofi
Konsert frá Hofi

ENGAR ATHUGASEMDIR

SKRIFA ATHUGASEMD